Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2024. gada 25. jūlijāNr. 358

protokols Nr. 10, 32. punkts

Par lokālplānojuma zemesgabaliem
Dubultu prospektā 51, Jūrmalā un
Jaundubulti 1402, Jūrmalā,
apstiprināšanu

Pamatojoties uz Jūrmalas domes 2022. gada 31. marta lēmumu Nr. 118 „Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu zemesgabaliem Dubultu prospektā 51, Jūrmalā un Jaundubulti 1402, Jūrmalā, lai izdarītu grozījumus Jūrmalas pilsētas Teritorijas plānojumā” (turpmāk – Lēmums Nr. 118) teritorijai ir izstrādāts lokālplānojums (turpmāk – lokālplānojums), lai grozītu un izstrādātu specifiskas prasības un detalizētus Teritorijas plānojuma nosacījumus lokālplānojuma teritorijai viesnīcas kompleksa apbūvei, medicīnas spa un klīnikas, kā arī apartamentu apbūvei.

2023. gada 29. jūnijā tika pieņemts Jūrmalas domes lēmums Nr. 257 “Par lokālplānojuma zemesgabaliem, Dubultu prospektā 51, Jūrmalā un Jaundubulti 1402, Jūrmalā, nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai” (turpmāk – Lēmums Nr. 257).

Atbilstoši Lēmumam Nr. 257, par lokālplānojumu ir veikta publiskā apspriešana un saņemti institūciju atzinumi.

Publiskās apspriešanas ietvaros tika saņemti 86 iedzīvotāju iesniegumi, no kuriem tikai divos iesniegumos pausts atbalsts izstrādātajam lokālplānojuma projektam.

Sakarā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta 2023. gada 24. augusta sniegto atzinumu, redakcionāli precizēta paskaidrojuma raksta apakšnodaļa 5.5.4. “Ugunsdrošība” papildinot to ar atzinumā noteiktajiem standartiem. Ņemot vērā Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras 2023. gada 28. jūlija atzinumu un Jūrmalas valstspilsētas administrācijas (turpmāk – Administrācija) Pilsētplānošanas pārvaldes Ģeomātikas un inženieru nodaļas 2023. gada 7. augusta atzinumu, redakcionāli precizēta paskaidrojuma raksta apakšnodaļa “Lokālplānojuma teritorijas novietojums un esošā izmantošana” precizējot informāciju par Jūrmalas valstspilsētas vietējā ģeodēziskā tīkla punktiem.

Ņemot vērā saņemtos iedzīvotāju iebildumus par lokālplānojuma projektu, tika veikti būtiski papildinājumi un labojumi, samazinot noteikto maksimāli pieļaujamo apbūves intensitāti, kā arī pārskatot noteiktos apbūves ierobežojumus gar ielām un blakus esošo zemesgabalu robežām. 2023. gada 30. novembrī tika pieņemts Jūrmalas domes lēmums Nr. 533 “Par lokālplānojuma zemesgabaliem Dubultu prospektā 51, Jūrmalā un Jaundubulti 1402, Jūrmalā, pilnveidošanu” (turpmāk – Lēmums Nr. 533). Atbilstoši lēmumam tika veikta lokālplānojuma pilnveidošana atbilstoši ziņojumā norādītajiem priekšlikumiem par izmaiņām lokālplānojumā.

2024. gada 25. janvārī tika pieņemts Jūrmalas domes lēmums Nr. 14 “Par lokālplānojuma zemesgabaliem Dubultu prospektā 51, Jūrmalā un Jaundubulti 1402, Jūrmalā, pilnveidotās redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai” (turpmāk – Lēmums Nr. 14 ).

Atbilstoši Lēmumam Nr. 14 , par lokālplānojumu ir veikta publiskā apspriešana un saņemti institūciju atzinumi.

Publiskās apspriešanas ietvaros tika saņemti astoņi iedzīvotāju iesniegumi, kur visos tika pausti iebildumi pret izstrādāto lokālplānojuma projektu.

Detalizēta informācija par saņemto iebildumu saturu ir iekļauta ziņojumā par lokālplānojuma pilnveidotās redakcijas publiskās apspriešanas norisi, tās laikā saņemtajiem fizisko/juridisko personu priekšlikumiem un iebildumiem.

Vides pārraudzības valsts birojs ar 2024. gada 24. maija atzinumu Nr. 4-03/9/2024 “Par lokālplānojuma zemesgabaliem Dubultu prospektā 51 un Jaundubulti 1402, Jūrmalā Vides pārskatu” konstatēja, ka Lokālplānojuma Vides pārskats kopumā atbilst normatīvo aktu prasībām.

Lokālplānojuma saskaņošanas procesā veikti redakcionāli labojumi atbilstoši iesaistīto institūciju norādījumiem, kas nemaina kopējo koncepciju un neprasa papildu teritorijas attīstības risinājumus, līdz ar to veiktie labojumi uzskatāmi par nebūtiskiem. Lokālplānojums izstrādāts atbilstoši izdotajam darba uzdevumam, kas apstiprināts ar Lēmumu Nr. 118 un normatīvo aktu prasībām.

Atbilstoši Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 628 „Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem” 87. punktam, izvērtējot Administrācijā iesniegto lokālplānojuma redakciju un ziņojumu par saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izvērtēšanu, konstatēts, ka nav nepieciešams veikt sagatavotās redakcijas tālāku pilnveidošanu.

Saskaņā ar Teritorijas attīstības plānošanas likuma 12. panta pirmo daļu un 25. pantu, Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 628 “Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem” 88.1. apakšpunktu un 91. punktu, izskatot lokālplānojuma projektu un Jūrmalas domes Attīstības un vides jautājumu komitejas 2024. gada 19. jūnija sēdes atzinumu (protokols Nr. 1.2-21/6), Jūrmalas dome nolemj:

1. Apstiprināt lokālplānojumu zemesgabaliem Dubultu prospektā 51, Jūrmalā un Jaundubulti 1402, Jūrmalā. Ar lokālplānojuma grozījumu paskaidrojuma rakstu, apbūves nosacījumiem un grafisko daļu var iepazīties valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_30346 un pašvaldības tīmekļvietnē www.jurmala.lv, un ar lokālplānojuma pilnu dokumentāciju var iepazīties Administrācijas Pilsētplānošanas pārvaldes arhīvā Edinburgas prospektā 75, Jūrmalā.

2. Apstiprināt saistošos noteikumus Nr. 32 „Par lokālplānojuma zemesgabaliem Dubultu prospektā 51, Jūrmalā un Jaundubulti 1402, Jūrmalā, grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu”.

3. Lokālplānojuma izstrādes vadītājam nodrošināt šī lēmuma un paziņojuma par šī lēmuma 1. punktā minētā lokālplānojuma apstiprināšanu ievietošanu Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā.

4. Lokālplānojuma izstrādes vadītājam nodrošināt šī lēmuma 2. punktā minēto saistošo noteikumu nosūtīšanu izsludināšanai oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”, izmantojot teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmu.

5. Administrācijas Komunikācijas pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļai, nodrošināt paziņojuma par šī lēmuma 1. punktā minētā lokālplānojuma apstiprināšanu publicēšanu pašvaldības tīmekļvietnē www.jurmala.lv un pašvaldības informatīvajā izdevumā.

6. Administrācijas Administratīvajai nodaļai, piecu darbdienu laikā pēc šī lēmuma spēkā stāšanās, nodrošināt lēmuma un saistošo noteikumu ievietošanu pašvaldības tīmekļvietnē www.jurmala.lv.

Priekšsēdētāja

R. Sproģe



Saistītā informācija:

Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi PDF

Paskaidrojuma raksts PDF

Grafiskā daļa:
Teritorijas pašreizējā izmantošana PDF
Funkcionālais zonējums PDF
Aizsargjoslas PDF
Saglabājamās dabas teritorijas, apstādījumi un apbūve PDF
Ielas šķērsprofili PDF


Lejupielāde: DOC un PDF