Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2024. gada 25. janvārīNr. 14

protokols Nr. 2, 15. punkts

Par lokālplānojuma zemesgabaliem Dubultu
prospektā 51, Jūrmalā un Jaundubulti 1402,
Jūrmalā, pilnveidotās redakcijas nodošanu
publiskajai apspriešanai un
atzinumu saņemšanai

Jūrmalas dome (turpmāk – Dome) 2023. gada 30. novembrī pieņēma lēmumu Nr. 533 „Par lokālplānojuma zemesgabaliem Dubultu prospektā 51, Jūrmalā un Jaundubulti 1402, Jūrmalā, pilnveidošanu”, ar kuru tika uzdots pilnveidot lokālplānojumu zemesgabaliem Dubultu prospektā 51, Jūrmalā, kadastra numurs 1300 011 1401 un Jaundubulti 1402, Jūrmalā, kadastra numurs 1300 011 1402 (turpmāk – Lokālplānojums) atbilstoši izstrādes vadītāja iesniegtajiem priekšlikumiem par izmaiņām lokālplānojumā.

Jūrmalas valstspilsētas administrācijas (turpmāk – Administrācija) Pilsētplānošanas pārvaldē 2024. gada 8. janvārī tika saņemta informācija no Lokālplānojuma izstrādātāja Sabiedrības ar ierobežotu atbildību “METRUM”, reģistrācijas numurs 40003388748, ka sagatavotā Lokālplānojuma pilnveidotā (2.0) redakcija ir pieejama Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēma (TAPIS).

Lokālplānojuma izstrādes vadītāja ir sagatavojusi ziņojumu par Lokālplānojuma pilnveidotās redakcijas izstrādi. Lokālplānojuma pilnveidotajā redakcijā ir veikti labojumi un papildinājumi saistībā ar ēku būvapjoma risinājumiem, samazinot noteikto maksimāli pieļaujamo apbūves intensitāti, pārskatīti noteiktie apbūves ierobežojumi gar ielām un blakus esošo zemesgabalu robežām, kā arī veiktas izmaiņas pamatojoties uz Dabas aizsardzības pārvaldes prasībām, un redakcionāli precizēts paskaidrojuma raksts, atbilstoši saņemtajiem institūciju atzinumiem.

Lokālplānojums izstrādāts, ievērojot apstiprināto darba uzdevumu lokālplānojuma izstrādei, Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma, kas apstiprināts ar Jūrmalas pilsētas domes 2012. gada 11. oktobra saistošajiem noteikumiem Nr. 42 „Par Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu”, kurā veikti grozījumi ar Jūrmalas pilsētas domes 2016. gada 24. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 8 „Par Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma grozījumu grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu” teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu prasības un saņemtos institūciju nosacījumus.

Ņemot vērā iepriekš minēto un pamatojoties uz Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 628 „Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem” 90. punktu un Domes Attīstības un vides jautājumu komitejas 2024. gada 12. janvāra lēmumu (protokols Nr. 1.2-21/1), Jūrmalas dome nolemj:

1. Nodot publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai Lokālplānojuma pilnveidoto redakciju, nosakot publiskās apspriešanas termiņu četras nedēļas.

2. Noteikt, ka ar Lokālplānojuma pilnveidotās redakcijas paskaidrojuma rakstu, apbūves nosacījumiem un grafisko daļu personas var iepazīties valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā www.geolatvija.lv un pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv, un ar lokālplānojuma pilnveidotās redakcijas materiāliem izdrukas veidā var iepazīties Administrācijas Pilsētplānošanas pārvaldē Edinburgas prospektā 75, Jūrmalā.

3. Lokālplānojuma izstrādes vadītājam organizēt Lokālplānojuma pilnveidotās redakcijas publisko apspriešanu.

4. Lokālplānojuma izstrādes vadītājam ievietot paziņojumu par Lokālplānojuma pilnveidotās redakcijas publisko apspriešanu Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā (turpmāk – Sistēma) un paziņot darba uzdevumā minētajām institūcijām par sagatavoto Lokālplānojuma pilnveidoto redakciju un nepieciešamību sniegt par to atzinumu.

5. Noteikt, ka Lokālplānojuma pilnveidotās redakcijas publiskās apspriešanas termiņš sākas ne agrāk kā piecas darbdienas pēc paziņojuma publicēšanas Sistēmā.

6. Administrācijas Komunikācijas pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļai publicēt paziņojumu pašvaldības informatīvajā izdevumā un pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv par Lokālplānojuma pilnveidotās redakcijas publisko apspriešanu un iespēju personām iepazīties ar Lokālplānojuma pilnveidotās redakcijas saturu atbilstoši šī lēmumā 2. punktā noteiktajam.

7. Lokālplānojuma izstrādes vadītājam pēc Lokālplānojuma pilnveidotās redakcijas publiskās apspriešanas beigām nodrošināt publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izvērtēšanu un pārskata sagatavošanu.

Priekšsēdētāja

R. Sproģe


Saistītā informācija:

Paskaidrojuma raksts PDF

Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi PDF

Grafiskā daļa:
Teritorijas pašreizējā izmantošana PDF
Aizsargjoslas PDF
Funkcionālais zonējums PDF
Ielu šķērsprofili PDF
Saglabājamās dabas teritorijas, apstādījumi un apbūve PDF

Pārskats par publiskās apspriešanas ietvaros vērā ņemtajiem un noraidītajiem priekšlikumiem un iebildumiem PDF


Lejupielāde: DOC un PDF