Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2019.gada 20.jūnijāNr. 299

protokols Nr. 9, 29. punkts

Par detālplānojuma grozījumu zemesgabaliem Jūras ielā 23, Jūrmalā,
Majori 1407, Jūrmalā un pludmales apkalpes teritorijai no
Tirgoņu ielas Dubultu virzienā, nodošanu publiskajai
apspriešanai un atzinumu saņemšanai

Jūrmalas pilsētas dome (turpmāk – Dome) 2017.gada 26.oktobrī pieņēma lēmumu Nr.503 „Par detālplānojuma grozījumu izstrādes uzsākšanu zemesgabaliem Jūras ielā 23, Jūrmalā, un Majori 1407, Jūrmalā un pludmales apkalpes teritorijas no Tirgoņu ielas Dubultu virzienā iekļaušanu detālplānojuma teritorijā” ar mērķi izstrādāt vienotu risinājumu viesnīcas kompleksa attīstībai, pamatojot funkcionālajā zonā Publiskās apbūves teritorijas (P49) noteiktā stāvu skaita 12 stāvi ar augstumu 42 metri piemērošanas iespējas, noteikt apbūves zonas ar mērķi nodrošināt videi draudzīgu kūrorta teritorijas attīstību, kā arī sagatavot transportlīdzekļu novietnes un piebraucamo ceļu risinājumus, noteikt iespējamo zonu īslaicīgas lietošanas būvju izvietošanai pludmales apkalpes infrastruktūras nodrošināšanai ar paaugstinātu komforta līmeni.

Domes Pilsētplānošanas nodaļā 2018.gada 25.aprīlī ir iesniegts sagatavotais detālplānojuma grozījumu projekts zemesgabaliem Jūras ielā 23, Jūrmalā, un Majori 1407, Jūrmalā un detālplānojuma teritorijā iekļautajai zemes vienības ar kadastra apzīmējumu 13000090101 daļai - pludmales apkalpes teritorijai no Tirgoņu ielas Dubultu virzienā.

Detālplānojuma izstrādes vadītāja ir sagatavojusi ziņojumu par detālplānojuma redakcijas turpmāko virzību, kurā norādīts, ka detālplānojums izstrādāts, ievērojot apstiprināto darba uzdevumu detālplānojuma izstrādei, Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojumā, kas apstiprināts ar Domes 2012.gada 11.oktobra saistošajos noteikumos Nr.42 „Par Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu”, kurā veikti grozījumi ar Domes 2016.gada 24.marta saistošajiem noteikumiem Nr.8 „Par Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma grozījumu grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu” teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu noteiktās prasības un saņemtos institūciju nosacījumus.

Ņemot vērā iepriekš minēto un pamatojoties uz Ministru kabineta 2014.gada 8.oktobra noteikumu Nr.628 „Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem” 109.1.apakšpunktu un 111.punktu un 2019.gada 12.jūnija Domes Attīstības un vides jautājumu komitejas lēmumu (protokols Nr.1.2-21/6), Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Nodot publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai detālplānojuma grozījumus zemesgabaliem Jūras ielā 23, Jūrmalā, kadastra apzīmējums 13000090107, Majori 1407, Jūrmalā, kadastra apzīmējums 13000091407 un zemes vienības ar kadastra apzīmējumu 13000090101 daļai - pludmales apkalpes teritorijai no Tirgoņu ielas Dubultu virzienā, nosakot publiskās apspriešanas termiņu četras nedēļas.

2. Noteikt, ka ar detālplānojuma grozījumu šā lēmuma 1.punktā minētajiem zemesgabaliem paskaidrojuma rakstu, apbūves nosacījumiem un grafisko daļu personas var iepazīties valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā www.geolatvija.lv un pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv, un ar detālplānojuma grozījumu redakciju un tam pievienoto dokumentāciju papīra formā var iepazīties Jūrmalas pilsētas domes Pilsētplānošanas nodaļā Jūrmalā, Edinburgas prospektā 75.

3. Detālplānojuma izstrādes vadītājam organizēt detālplānojuma grozījumu šā lēmuma 1.punktā minētajiem zemesgabaliem, publisko apspriešanu.

4. Detālplānojuma izstrādes vadītājam ievietot paziņojumu par detālplānojuma grozījumu šā lēmuma 1.punktā minētajiem zemesgabaliem, publisko apspriešanu Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā (turpmāk – Sistēma).

5. Noteikt, ka detālplānojuma grozījumu šā lēmuma 1.punktā minētajiem zemesgabaliem, publiskās apspriešanas termiņš sākas ne agrāk kā piecas darbdienas pēc paziņojuma publicēšanas Sistēmā.

6. Domes Mārketinga un ārējo sakaru pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļai publicēt paziņojumu vietējā pašvaldības laikrakstā un pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv par detālplānojuma grozījumu šā lēmuma 1.punktā minētajiem zemesgabaliem, publisko apspriešanu un iespēju personām iepazīties ar detālplānojuma grozījumu saturu atbilstoši šī lēmumā 2.punktā noteiktajam.

7. Domes Administratīvi Juridiskās pārvaldes Administratīvajai nodaļai, piecu darbdienu laikā pēc šī lēmuma spēkā stāšanās, nodrošināt lēmuma ievietošanu pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv.

8. Detālplānojuma izstrādes vadītājam pēc detālplānojuma grozījumu šā lēmuma 1.punktā minētajiem zemesgabaliem, publiskās apspriešanas beigām nodrošināt publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izvērtēšanu.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


Saistītā informācija:

Paskaidrojuma raksts PDF

Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi PDF

Grafiskā daļa: PDF, PDF, PDF, PDF, PDF, PDF PDF PDF


Lejupielāde: DOC un PDF