Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2019.gada 20.jūnijāNr. 300

protokols Nr. 9, 30. punkts

Par lokālplānojuma zemesgabalam Vārnukrogs 1802, Jūrmalā,
pilnveidotās redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai
un atzinumu saņemšanai

Jūrmalas pilsētas dome (turpmāk – Dome) 2019.gada 23.maijā pieņēma lēmumu Nr.241 „Par lokālplānojuma zemesgabalam Vārnukrogs 1802, Jūrmalā, pilnveidošanu”, ar kuru tika uzdots pilnveidot lokālplānojumu zemesgabalam Vārnukrogs 1802, Jūrmalā, kadastra Nr.13000011802 (turpmāk – Zemes gabals) atbilstoši ziņojumā norādītajiem priekšlikumiem par izmaiņām lokālplānojumā.

Domes Pilsētplānošanas nodaļā 2019.gada 6.jūnijā ir iesniegta sagatavotā lokālplānojuma Zemesgabalam pilnveidotā redakcija.

Lokālplānojuma izstrādes vadītāja ir sagatavojusi ziņojumu par lokālplānojuma pilnveidotās redakcijas izstrādi. Lokālplānojuma pilnveidotajā redakcijā ir precizētas par teritoriju ar īpašiem noteikumiem “Vasarnīcu apbūve priežu parkā” transformējamās platības, grafiskajā daļā norādot īpaši aizsargājamā biotopa saglabājamās zonas. Precizēta virszemes ūdensobjekta aizsargjosla Lielupei, veikti papildinājumi un labojumi grafiskajā daļā inženiertehniskās infrastruktūras nodrošinājumam, papildināti teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi, kā arī veikti redakcionāli precizējumi.

Lokālplānojums izstrādāts, ievērojot apstiprināto darba uzdevumu lokālplānojuma izstrādei, Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma, kas apstiprināts ar Domes 2012.gada 11.oktobra saistošajiem noteikumiem Nr.42 „Par Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu”, kurā veikti grozījumi ar Domes 2016.gada 24.marta saistošajiem noteikumiem Nr.8 „Par Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma grozījumu grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu” teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu prasības un saņemtos institūciju nosacījumus.

Ņemot vērā iepriekš minēto un pamatojoties uz Ministru kabineta 2014.gada 14.oktobra noteikumu Nr.628 „Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem” 90.punktu un 2019.gada 12.jūnija Domes Attīstības un vides jautājumu komitejas lēmumu (protokols Nr.1.2-21/6), Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Nodot publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai lokālplānojuma Zemesgabalam pilnveidoto redakciju, nosakot publiskās apspriešanas termiņu trīs nedēļas.

2. Noteikt, ka ar lokālplānojuma Zemesgabalam pilnveidotās redakcijas paskaidrojuma rakstu, apbūves nosacījumiem un grafisko daļu personas var iepazīties valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā www.geolatvija.lv un pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv, un ar lokālplānojuma pilnveidotās redakcijas materiāliem izdrukas veidā var iepazīties Jūrmalas pilsētas domes Pilsētplānošanas nodaļā Jūrmalā, Edinburgas prospektā 75.

3. Lokālplānojuma izstrādes vadītājam organizēt lokālplānojuma Zemesgabalam pilnveidotās redakcijas publisko apspriešanu.

4. Lokālplānojuma izstrādes vadītājam ievietot paziņojumu par lokālplānojuma Zemesgabalam pilnveidotās redakcijas publisko apspriešanu Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā un paziņot darba uzdevumā minētajām institūcijām par sagatavoto lokālplānojuma Zemesgabalam pilnveidoto redakciju un nepieciešamību sniegt par to atzinumu.

5. Noteikt, ka lokālplānojuma Zemesgabalam pilnveidotās redakcijas publiskās apspriešanas termiņš sākas ne agrāk kā piecas darbdienas pēc paziņojuma publicēšanas Sistēmā.

6. Domes Mārketinga un ārējo sakaru pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļai publicēt paziņojumu vietējā pašvaldības laikrakstā un pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv par lokālplānojuma Zemesgabalam pilnveidotās redakcijas publisko apspriešanu un iespēju personām iepazīties ar lokālplānojuma pilnveidotās redakcijas saturu atbilstoši šī lēmumā 2.punktā noteiktajam.

7. Lokālplānojuma izstrādes vadītājam pēc lokālplānojuma Zemesgabalam pilnveidotās redakcijas publiskās apspriešanas beigām nodrošināt publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izvērtēšanu.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


Saistītā informācija:

Paskaidrojuma raksts PDF

Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi PDF

Stratēģiskais ietekmes uz vidi novērtējums: PDF, PDF

Grafiskā daļa: PDF, PDF, PDF, PDF, PDF


Lejupielāde: DOC un PDF