Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā

Grozījumi ar domes 2023.gada 30.novembra 527.lēmumu
Atvērt spēkā esošo redakciju

2023. gada 29. jūnijāNr. 248

protokols Nr. 7, 23. punkts

Par tīkla reklāmas vietu nomas tiesību
izsoles organizēšanu

Pamatojoties uz Jūrmalas pilsētas domes 2016. gada 16. decembra saistošo noteikumu Nr. 49 “Par reklāmas objektu izvietošanas kārtību Jūrmalas valstspilsētā” 24. punktu, uz pašvaldībai piederošas, tiesiskā valdījumā vai lietošanā esošas zemes ar pašvaldības atļauju bez konkursa un tīkla reklāmas līguma ir atļauts izvietot: no pašvaldības nodevas atbrīvoto reklāmu, pašvaldībai piederošu reklāmu, reklāmas norādes, informācijas objektus par pašvaldību un pašvaldības organizētiem pasākumiem, reklāmas slietni, muzeju, teātru, koncertzāļu, izstāžu zāļu u.c . institūciju reklāmas, kam atbilstoši darbības specifikai nepieciešams izvietot afišu stendus.

No minētā izriet, ka komercreklāmas objektu ar piesaisti zemei izvietošanai uz pašvaldības zemes ir jārīko konkurss (nomas tiesību izsole) par reklāmas vietu nomu.

Lai rastu iespēju pilsētvidē izvietot kultūras, dabas un veselības aizsardzības, sporta, bērnu, jaunatnes pasākumu reklāmu, t.sk. Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības iestāžu rīkoto pasākumu reklāmu un informāciju par tiem, kā arī, lai nodrošinātu komercdarbības attīstībai labvēlīgus apstākļus, balstoties uz vietējo uzņēmēju un komersantu vajadzībām, tiek noteiktas 11 (vienpadsmit) tīkla reklāmas objektu izvietošanas vietas (1. pielikums), organizējot rakstisku nomas tiesību izsoli.

Reklāmas izvietošana ir veicama saskaņā ar Reklāmas likumā, Valsts valodas likumā, Ministru kabineta 2012. gada 30. oktobra noteikumos Nr. 732 „Kārtība, kādā saņemama atļauja reklāmas izvietošanai publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu”, Ministru kabineta 2005. gada 7. jūnija noteikumos Nr. 402 “Noteikumi par reklāmas objektu vai informācijas izvietošanu gar ceļiem, kā arī kārtību, kādā saskaņojama reklāmas objektu vai informācijas objektu izvietošana”, Jūrmalas pilsētas domes 2016. gada 16. decembra saistošajos noteikumos Nr. 49 “Par reklāmas un reklāmas objektu izvietošanas kārtību Jūrmalas valstspilsētā”, lokālplānojumā, kas apstiprināts ar Jūrmalas pilsētas domes 2015. gada 11. jūnija saistošajiem noteikumiem Nr. 26 “Par lokālplānojuma teritorijai Jūrmalā starp Ērgļu ielu, Madonas ielu, dzelzceļu un pludmali teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu, un grafiskās daļas apstiprināšanu”, Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, Alkoholisko dzērienu aprites likumā un citos normatīvajos aktos, noteiktajam, kā arī atbilstoši nomas līguma nosacījumiem.

Atbilstoši Ministru kabineta 2018. gada 19. jūnija noteikumu Nr. 350 “Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi” (turpmāk – MK noteikumi Nr. 350) 5. punktam zemesgabala minimālā nomas maksa gadā ir 28 euro. Savukārt MK noteikumu Nr. 350 40. punkts noteic, ka neapbūvēta zemesgabala nomas tiesību solīšanu rakstiskā vai mutiskā izsolē sāk no iznomātāja noteiktās izsoles sākuma nomas maksas (bet tā nedrīkst būt mazāka par šo noteikumu 5. punktā minēto). Izsoles sākuma nomas maksas noteikšanai iznomātājs var pieaicināt neatkarīgu vērtētāju. Ja nomas maksas noteikšanai pieaicina neatkarīgu vērtētāju, nomnieks kompensē iznomātājam pieaicinātā neatkarīgā vērtētāja atlīdzības summu, ja to ir iespējams attiecināt uz konkrētu nomnieku.

Neatkarīgā vērtētāja sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Eiroeksperts” 2023. gada 24. martā noteiktā nomas objekta, kas sastāv no 11 zemes vienību daļām , tirgus nomas maksa gadā ir 1128,67 euro, papildus maksājot pievienotās vērtības nodokli.

Neatkarīgi no līgumā paredzētās nomas maksas papildus ir maksājama arī Jūrmalas pilsētas domes 2020. gada 17. decembra saistošajos noteikumos Nr. 40 “Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nodevām” noteiktā nodeva par reklāmu izkārtņu, sludinājumu un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās Jūrmalas valstspilsētā.

Pamatojoties uz Pašvaldību likuma 10. panta pirmās daļas 21. punktu, Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma 6.1 panta pirmo daļu, Ministru kabineta 2018. gada 19. jūnija noteikumu Nr. 350 “Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi” 28., 32. un 33. punktu, Jūrmalas pilsētas domes 2016. gada 16. decembra saistošo noteikumu Nr. 49 “Par reklāmas un reklāmas objektu izvietošanas kārtību Jūrmalas valstspilsētā” 38. punktu, Jūrmalas domes Attīstības un vides jautājumu komitejas sēdes 2023. gada 14. jūnija sēdes atzinumu (protokols Nr. 1.2-21/7), Jūrmalas dome nolemj:

1. Organizēt Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā tīkla reklāmas objektu izvietošanas vietas nomas tiesību rakstisku izsoli, nosakot:

1.1. tīkla reklāmas objekta izvietošanas vietu nosacīto nomas maksu 1129,00 euro (viens tūkstotis viens simts divdesmit deviņi euro un 00 centi) gadā, papildus maksājot pievienotās vērtības nodokli;

1.2. nodrošinājumu - 565,00 euro (pieci simti sešdesmit pieci euro un 00 centi);

1.3. izsoles soli - 113,00 euro (viens simts trīspadsmit euro un 00 centi);

1.4. nomas līguma termiņu līdz 2029. gada 31. decembrim.

2. Apstiprināt Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā tīkla reklāmas objektu izvietošanas vietu rakstiskas nomas tiesību izsoles noteikumus (2. pielikums).

3. Izveidot tīkla reklāmas objektu izvietošanas vietu nomas tiesību izsoles komisiju (turpmāk – komisija) šādā sastāvā:

3.1. Komisijas priekšsēdētājs - Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības izpilddirektors;

3.2. Komisijas locekļi:

3.2.1. Jūrmalas valspilsētas administrācijas (turpmāk – Administrācija) Pilsētplānošanas pārvaldes vadītājs;

3.2.2. Administrācijas Īpašumu pārvaldes Pašvaldības īpašumu nodaļas vadītājs;

3.2.3. Administrācijas Komunikācijas pārvaldes vadītājs;

3.2.4. Administrācijas Pilsētplānošanas pārvaldes Arhitektūras nodaļas vadītājs;

3.2.5. Administrācijas Pilsētplānošanas pārvaldes Arhitektūras nodaļas galvenais mākslinieks;

3.2.6. Administrācijas Centralizētās grāmatvedības vadītājs.

4. Uzdot komisijai pēc šī lēmuma pieņemšanas organizēt Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā tīkla reklāmas objektu izvietošanas vietu nomas tiesību rakstisku izsoli un pieņemt lēmumu par tīkla reklāmas objektu izvietošanas vietu nomas tiesību izsoles rezultātu apstiprināšanu.

5. Uzdot Administrācijas Pilsētplānošanas pārvaldes Arhitektūras nodaļai pēc tīkla reklāmas objektu izvietošanas vietu nomas tiesību izsoles rezultātu apstiprināšanas veikt nepieciešamās darbības tīkla reklāmas objektu izvietošanas vietu nomas līguma noslēgšanai.

6. Pilnvarot Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības izpilddirektoru Administrācijas vārdā parakstīt tīkla reklāmas objektu izvietošanas vietas nomas līgumu.

Priekšsēdētāja

R. Sproģe


1.pielikums: Tīkla reklāmas objektu izvietošanas vietu saraksts PDF un plāni PDF

2.pielikums: Reklāmas objektu izvietošanas vietu nomas tiesību izsoles noteikumi PDF Grozīts ar domes 2023.gada 30.novembra 527.lēmumu

2.pielikuma 1.pielikums: Pieteikums par dalību nomas tiesību rakstiskā izsolē DOCX PDF

2.pielikuma 2.pielikums:Nomas līgums PDF Grozīts ar domes 2023.gada 30.novembra 527.lēmumu


Lejupielāde: DOC un PDF